Frank Mullaert

 

Frank werd geboren in Gent op 25 januari 1950

Voorzitter Jeugdtoneel 2000 (Brussel)

Ondervoorzitter K.T.V. Noordstar (Brussel)

Beslissing van het Algemeen Kapittel van 23 januari 1999

Intronisatie op 30 juni 2000

Frank is overleden op 14 juni 2024 in Sint-Lambrechts Woluwe

Toespraak bij de begrafenis van Frank Mullaert – Zaventem  21.06.2024

Beste familie en vrienden van Frank,

Jullie vader, grootvader, vriend, kennis is op 14 juni ll. overleden. Hij werd als honorabel lid van onze ‘Orde van het Gulden Masker’ opgenomen op 3 juni 2000. Hij was niet zomaar een ridder, acteur of voorvechter van de Nederlandse taal, maar een gedreven en aimabel lid van diverse amateur toneelverenigingen, voornamelijk in het Brusselse. Zijn stijl, zijn voorkomen, zijn passie, zijn toewijding hebben vele harten geopend. Hij werd erg geliefd.

Als ridder stond hij steeds klaar om anderen te helpen, noodverbanden te leggen, volkse taferelen uit te beelden, te animeren, voor het voetlicht te brengen. Zijn moed en nobel karakter maakten hem geliefd bij iedereen waarmee hij in aanraking kwam. Als acteur bracht hij vele verhalen tot leven en wist hij zijn publiek te raken met zijn talent en uitstraling.

Maar bovenal was hij, en misschien is dat minder geweten, een voorvechter van de Nederlandse  taal en cultuur. Hij streefde er naar om de schoonheid en rijkdom van onze taal te behouden en te verspreiden, en zette zich, op zijn manier, met hart en ziel in voor het behoud van ons cultureel erfgoed.

Met zijn passie voor de amateurtoneelkunst wist hij vele mensen te inspireren en te motiveren om samen te werken en hun talenten te ontdekken en te delen. Zijn enthousiasme en positieve energie zullen gemist worden door allen die hem hebben gekend. Maar dat is dan ook de erfenis die hij in onze middens zal nalaten. De dood van Frank laat een leegte achter in al onze harten, maar hij zal voor altijd verder leven in de herinnering van zijn kinderen, kleinkinderen, toneelvrienden. Moge zijn ziel rusten in vrede. Het gaat je goed Frank. Aan onze riddertafel zal je altijd een mooi plekje gereserveerd krijgen.  

W. Segers, grootmeester OGM.