Willy Hernie

 

KWB toneel Lembeek vierde op 29 mei 2010 zijn 50 jarige bestaan. Dit lieten ze zo maar niet voorbij gaan. Op initiatief van Willy Hernie, voorzitter van de afdeling Toneel werd een volledig jaarprogramma uitgedokterd. Het jubileumjaar werd gestart met het hernemen van een vroeger gebrachte productie: “ EEN VLO IN HET OOR “. Deze herhaling was een schot in de roos. Vijfmaal werd er opgetreden voor een uitverkochte zaal.

Ook het traditionele ledenfeest werd in een nieuw feestkleedje gestoken. Een moment om gezellig onder vrienden te genieten en wat na te keuvelen over het verleden. Bovendien de ideale kans om de ouderen eens in de bloemetjes te zetten.

Als aandenken mocht een jubileumboek niet ontbreken.

Het hoogtepunt van het gebeuren was nochtans de Academische zitting van 29 mei 2010. Verschillende leden werden in de viering betrokken. Maar twee van hun verdienstelijkste leden, namelijk Willy Hernie en Gustaaf Vandermeeren, werden opgenomen in de Orde van het Gulden Masker. Deze beide heren hebben oprecht een CV opgebouwd om U tegen te zeggen. Naast hun inzet op cultureel en artistiek vlak hebben ze nooit het sociale aspect uit het oog verloren. Zij verdienden dan ook te worden opgenomen in de Orde.

Willy werd geïntroniseerd op 29 mei 2010